Hem » Vårvandring runt Vällingasjön.

Vårvandring runt Vällingasjön.

Ett glatt gäng samlades vid Vällingasjön tillsammans med två entusiastiska fiskare från Spöfolket, Kjell Holgersson och Christer Brandt.

Föreningen är en ideell förening som grundades 1978.

Klubben arrenderar Vällingasjön av Ljungby kommun.

Spöfolkets medlemmar är dagligen ute vid sjön och kan ge råd vid fiske och var fisken brukar hugga. Har du tur kan du få regnbåge, abborre, gädda, mört eller sutare. De planterar kontinuerligt in fisk i sjön.

Kjell och Christer gick med oss runt sjön och vi fick först se hur Kjell tömde ur sav från en björk och en livlig diskussion uppstod vad man kan använda saven till. Allt från att dricka den som den var eller till bakning, groggvirke, mousserande vin, björksirap, och förr använde man den som medicin mot olika åkommor.

Efter att vi vandrat runt halva sjön var det dags för fika. Det är konstigt men fika ute är alltid trevligt och gott. Väl tillbaka till start avtackades Kjell och Christer vi lovade att vi alla skulle bli storfiskare och ljuga om fiskens storlek.

Vällingasjön är en källsjö med vacker natur runt omkring så om bara någon vecka kommer där att vara mycket vitsippor och möjlighet för den som vågar ta sig ett dopp.

Efter den lärorika vandringen runt sjön var det dags för lunch hos Sussies Café. Där var det varmt och mysigt för de eldade i kaminen.

En mycket god lunch bestående av fläskfilé med potatisgratäng serverades. Till dessert åt vi en stor kaka så sen var det nästan dags för en tupplur.

Aktivitetetsansvarig: Helena Engström Carlsson