En inspirerande promenad tillsammans med kommunens park- och grönyteutvecklare Linus Enochsson.

Linus berättade att kommunen håller på att rensa längs åbrinken, så att man bättre kan njuta av Lagan, och för att de magnifika ekarna skall kunna breda ut sina kronor.  

Vi stannade och tittade på olika konstverk längs promenaden, bland annat den omskrivna bänken Polygon. Det är den första bänken i projektet Bänkarnas Stad, och är formgiven av arkitekten Johnny Grauengard. När man kikar genom triangeln ser man ett utsnitt av Lagan.

Den omtalade soffan Monolog, donerad av okänd konstnär och uppskattad av alla, skall flyttas till en annan plats.

 Vi såg även konstverk på lyktstolpar, utförda av okända street-artkonstnärer. Man kommer osökt att tänka på den engelske anonyme konstnären Banksy.

 Visste ni att hängbron över Lagan byggdes av fackfolk ända från Pajala? Tack vare den kan de som önskar, gå en kortare promenad runt Osudden.

Den vackra stigen Videskogen har byggts ut ned mot Vidöstern. Inte långt därifrån ligger två vackra grillplatser vid båtpirarna med designade soffor vända mot solnedgången. 

Båtintresset har ökat och det finns numer många nya båtplatser, men också många som köar.

 

Osudden utnyttjas av många människor som rekreation, speciellt nu i coronatider. tar man en promenad där kan man vara säker på att träffa många bekanta.

Linus avtackades med blommor och vi hoppas på återseende.

 

Text: Helena

Bild: Anders