Vi var ca 40 aktiva Seniorer som besökte Campus Värnamo och Teknikcentret i Gummifabriken torsdagen den 23 oktober. Verksamhetschef Enikö Olsson informerade om Campus verksamhet.  

Programutbildningarna utgörs av högskole- och yrkeshögskoleutbildningar på hel- eller deltid. Campus samarbetar med olika högskolor och universitet.

Följande högskoleutbildningar bedrivs på Campus: 3D-teknik, förskollärare, sjuksköterska. Yrkeshögskoleutbildningar: fastighetsingenjör, inköp och upphandling, integrationspedagog, kvalificerad 3D-printtekniker, produktionsutveckling, stödpedagog, verktygsteknik, webbutvecklare.

 

Nära, professionellt och konkret är ledorden för Campus. För närvarande har Campus ca 400 studenter. Nästan alla studenter har jobb efter avslutad utbildning.

På Teknikcentret träffade vi Oscar Axelsson som berättade om verksamheten som har som mål att stimulera teknikintresset bland barn och unga. Barn från förskoleklass upp till årskurs 9 får prova på 3D-teknik, programmering, lödning m.m. Vi fick testa att programmera robotar som sedan skulle förflytta sig i en labyrint. Inte helt enkelt, tyckte

Monica Lembke