Måndagspromenaderna

Vårens promenader, som är det huvudsakliga innehållet i friskvårdskommitténs arbete, har varit igång i 4 veckor. Hit kommer en samling energiska människor som inte räds regn eller snö. Förvånansvärt ofta har det dock varit vackert väder, eller åtminstone uppehåll.  Sista måndagen i januari var nog halkan avskräckande för en del, men första måndagen i februari låg snön vit och 34 deltagare gav sig ut, från Arken, genom Apladalen i riktning mot Vandalorum. Vi har ett antal rundor som tar ca en timma att gå i rask takt, men det finns alltid möjlighet att korta av promenaden för den som vill.

För att dessa promenader inte ska tära alltför mycket på hullet, avslutar vi med en kopp kaffe i Arken. Ja, det är väl snarast det eventuella tilltugget som återställer balansen. Och det trevliga pratet, under promenaden och vid kaffestunden gör att man går glad därifrån, och känner sig som del av en gemenskap.

En trevlig sak med promenaderna är att man inte behöver anmäla sig, eller alltid delta, det är bara att komma.  Vi har dock en närvarolista och jag har uppgiften att registrera de närvarande på ett excellark. Så jag, Eva, vet att det finns en grupp med stammisar som nästan alltid kommer. Det finns belöningar för flit som delas ut vid årets slut till dem som varit med minst 75% av gångerna. Här har man lika stor chans att vinna flitpremie om man går runt Arken och sedan direkt till kaffet.

Kerstin Johansson, som är friskvårdsansvarig tillsammans med mig är den som leder promenaderna och väljer vilken som passar ihop med väglaget.

Det kanske är någon mer bland våra nästan 700 medlemmar som skulle vilja vara med på måndagspromenaden? Du kan gå dit vilken måndag som helst, ca kvart i 9, inne i foajén på Arken och testa om det passar dig. Kerstin brukar vara först på plats och hon har med sig blocket där vi skriver upp oss.

 

Februari 2019 Eva Röder